Благотворителен концерт-спектакъл на балет “Аксел”


Тази публикация е прочетена 3350 пъти!

Школа по модерен балет “Аксел” към ОДК – Силистра с хореограф Адриана Мумджиева кани гражданите и гостите на града на своя ежегоден концерт – спектакъл, посветен на Международния ден на балета. Концертът ще се състои на 21 април 2017 г. (петък) в Драматичен театър “Сава Доброплодни” от 18:00 часа. Събитието ще е със символичен вход от 2 лв, като събраните средства ще бъдат използвани за финасиране на участия на децата от балет “Аксел” в национални и международни конкурси през 2017 година.

С ефектен танцов спектакъл балетна школа “Аксел” ще отпразнува 29 април – Международния ден на балета. В продължение на час и половина зрителите ще могат да се насладят на прекрасна хармония между хореография, сюжет, музика и сценични костюми, умело подбрани от Адриана Мумджиева. Грациозните балерини на “Аксел” на възраст от 4 до 18 години ще изпълнят на сцената на Драматичния театър общо 27 танца, от които 16 са от най-новия репертоар на школата. Талантливите танцьори на балета ще представят оригинална и въздействаща хореография в ритъма на модерния, съвременния и латино танц. В празничния концерт участие ще вземат чаровните възпитаници на школата, обучавани в шест групи през настоящата учебна година. Пред силистренската публика ще бъдат представени и танците, които балет “Аксел” подготвя за предстоящите си конкурсни изяви с национален и международен характер през 2017 година.

По време на концерта ще тече благотворителна кампания за подпомагане дейността на балет “Аксел”. Всеки, който желае, може да дари средства, с което ще помогне за бъдещите изяви на малките и големи таланти на школата. За целта на входа на Драматичния театър ще бъде поставена специална дарителска кутия.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com