Благотворителен концерт-спектакъл на балет “Аксел”

Share This:


Школа по модерен балет “Аксел” към ОДК – Силистра с хореограф Адриана Мумджиева кани гражданите и гостите на града на своя ежегоден концерт – спектакъл, посветен на Международния ден на балета. Концертът ще се състои на 21 април 2017 г. (петък) в Драматичен театър “Сава Доброплодни” от 18:00 часа. Събитието ще е със символичен вход от 2 лв, като събраните средства ще бъдат използвани за финасиране на участия на децата от балет “Аксел” в национални и международни конкурси през 2017 година.

С ефектен танцов спектакъл балетна школа “Аксел” ще отпразнува 29 април – Международния ден на балета. В продължение на час и половина зрителите ще могат да се насладят на прекрасна хармония между хореография, сюжет, музика и сценични костюми, умело подбрани от Адриана Мумджиева. Грациозните балерини на “Аксел” на възраст от 4 до 18 години ще изпълнят на сцената на Драматичния театър общо 27 танца, от които 16 са от най-новия репертоар на школата. Талантливите танцьори на балета ще представят оригинална и въздействаща хореография в ритъма на модерния, съвременния и латино танц. В празничния концерт участие ще вземат чаровните възпитаници на школата, обучавани в шест групи през настоящата учебна година. Пред силистренската публика ще бъдат представени и танците, които балет “Аксел” подготвя за предстоящите си конкурсни изяви с национален и международен характер през 2017 година.

По време на концерта ще тече благотворителна кампания за подпомагане дейността на балет “Аксел”. Всеки, който желае, може да дари средства, с което ще помогне за бъдещите изяви на малките и големи таланти на школата. За целта на входа на Драматичния театър ще бъде поставена специална дарителска кутия.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com