Бивш депутат на ДПС от Силистра получи втора осъдителна присъда

Share This:


След протеста на Окръжната прокуратура в Силистра срещу оправдателната присъда на бившия депутат на ДПС от Силистра Гюнай Сефер, поддържан от Апелативната прокуратура във Варна, състав на Варненския апелативен съд я отмени и го призна за виновен. Наказанието, което му наложи Апелативният съд във Варна, е шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1000 лева.
До протеста на Окръжната прокуратура в Силистра се стигна, след като Силистренският окръжен съд оправдал по повдигнатото обвинение Сефер за извършено престъпление по член 255, ал. 1, т. 1 от Наказателния кодекс бившия депутат. Подсъдимият Гюнай Сефер не подал данъчна декларация заоблагаемите доходи за 2008 год., дължими по Закона за данъците на физически лица, в която да обяви доходите си от продажби и замени на земеделски земи, с което успял да избегне установяването и заплащането на данъчни задължения в големи размери – 11 729,64 лева.
Присъдата на Апелативния съд във Варна не е влязла в сила и подлежи на касационна проверка.
През април тази година състав на Апелативния съд във Варна със свое решение потвърди присъдата на Гюнай Сефер, произнесена от Силистренския окръжен съд – една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок за това, че като длъжностно лице – управител на „Гелиг“ ЕООД в Дулово и на „Гелиг“ ЕООД в София в кръга на службата си, в условията на продължавано престъпление и в съучастие като съизвършител с Митхат Табаков, съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства и изявления – престъпление по член 311, ал. 1 от Наказателния кодекс.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com