Библиотеката в Силистра стартира проект „Е-портал на паметта и знанието – маршрути на историческата памет, живото културно наследство и европейските знания”  

Share This:


 

Библиотеката в Силистра стартира пореден иновативен проект – „Е-портал на паметта и знанието – маршрути на историческата памет, живото културно наследство и европейските знания”. Проектът се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България”, в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

Проектът е на стойност 5 367 лв., като Регионална библиотека съфинансира 20% от сумата. Дейностите по проекта се извършват с безвъзмезден труд от екипа на Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра и партньорите от Народно читалище “Светлина-1906 – Смилец” и Народно читалище “Иван Вазов – 1941”, с. Срацимир.

Идеята на проекта е събиране на краеведска информация за паметници и фестивали в община Силистра и реализиране на книжно и дигитално мултимедийно издание на РБ  „Партений Павлович”.

Основната цел е реализиране на иновативен туристически маршрут на историческата памет и  живото културно наследство  в община Силистра.  Краеведският маршрут ще развие регионалния туризъм и ще добави стойност в икономическото развитие на региона.

В рамките на проекта ще бъде отпечатан краеведски каталог на паметниците и фестивалите в община Силистра и ще бъде публикувано краеведско дигитално мултимедийно издание на сайта на библиотеката. По този начин туристите и потребителите ще имат непрекъснат достъп до интерактивна информация, свързана с паметниците и фестивалите в община Силистра.

В Дните на Силистра през месец септември, библиотеката ще проведе арт пленер и ще експонира за гражданите и гостите на града публична изложба с фотоси и рисунки на паметниците в община Силистра.

Регионална библиотека „Партений Павлович” е убедена, че добрите практики ще развият капацитета, авторитета и устойчивостта на библиотеките в община Силистра.

 

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com