Безработицата в Силистренско в края на ноември остава висока


Тази публикация е прочетена 1353 пъти!

Равнището на безработица в Силистренско в края на ноември е 13 на сто при 12.4 на сто през октомври, показва справка от Регионалната служба по заетостта в Русе.
Към края на ноември в трите бюра по труда в област Силистра – Силистра, Тутракан и Дулово – са регистрирани 5 909 безработни. Техният брой се увеличава с 255 в сравнение с края на октомври, което се дължи на регистрациите на приключили работа в сезонни дейности или по програми. Като търсещи работа са регистрирани и 157 заети, 44 учещи и 79 пенсионери. Най-високо е равнището на безработицата в Кайнарджанската община – 37.8 на сто.
Продължително безработните с престой на борсата над 1 година към края на ноември са 2788 – 47.2 на сто от всички регистрирани безработни в областта. Над две трети от тях са без специалност, а тези с основно и по-ниско образование са 67 на сто. Без специалност са 60 на сто, с работнически професии – 26 на сто, а специалистите са 14 на сто.
От общия брой регистрирани безработни в областта преобладават тези с основно и по-ниско образование – 54 на сто, хората със средно образование са 38 на сто, а висшистите – 8 на сто. Най-голям се запазва относителният дял на безработните над 50 години – 44 на сто от всички регистрирани. Младежите до 29 години са 12 на сто. От общо регистрираните с намалена работоспособност са 392 души.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com