Балет “Аксел” с трето място от Международен танцов фестивал в Русе

Share This:


Модерен балет “Аксел” към ОДК – Силистра с хореограф Адриана Мумджиева участва в XII Международен танцов фестивал “Танцуваща река”, който се проведе на 14 април 2018 г. в град Русе. За отличното си представяне школата беше отличена с купа и грамота.

Фестивалът “Танцуваща река” се провежда ежегодно и е с конкурсен характер. През последните години интересът към него е голям, а участници показват изключително високо ниво и много добра подготовка. В конкурсната програма тази година участие взеха близо 500 танцьори, представители на 26 състава от България и Румъния. На сцената в препълнената зала на Доходното здание те представиха общо 141 танца в стил “танцово шоу”, разделени в четири възрастови групи. В състава на журито, което ще оценяваше изпълненията, бяха: Мариан Савов – актьор, режисьор и директор на ОП “Русе Арт”, Красимира Николаева – директор на Общински младежки дом – Русе, Марина Попова – солистка в балет “Арабеск” и Александра Савова – солистка в балет “Арабеск”.

Във фестивала “Танцуваща река” участваха дванадесет от чаровните балерини на “Аксел” на възраст от 12 до 15 години. Те се състезаваха в категориите “малка група” и “голяма група” с общо четири танца, част от които са от новия репертоар на школата и тепърва ще бъдат представени на силистренска сцена. Изпълненията на възпитаниците на Адриана Мумджиева изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография. Школата по модерен балет към ОДК представи достойно град Силистра и беше отличена с трето място в категория “голяма група”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com