Балет “Аксел” с първо място от Международен детско-юношески фестивал-конкурс “Свят, изкуство и море”

Share This:


Балет “Аксел” към Обединен детски комплекс – Силистра с ръководител Адриана Мумджиева участва в провелия се от 22 до 27 юни 2016 година Пети Международен детско-юношески фестивал-конкурс “Свят, изкуство и море” в КК Златни пясъци.

Във фестивала – раздел “хореография” се състезаваха състави от Полша – фолклорни танци, Беларус – бални танци, Молдова – съвременни и естрадни танци, Татарстан – фолклорни танци и България – класически, модерни и съвременни танци (Варна, Попово и Силистра). Балет “Аксел” беше единственият представител от гр. Силистра и участва за първи път във фестивала. Чаровните грации от школата за модерен балет се състезаваха в категория “съвременни танци”, възрастова група от 16 до 18 години. Във фестивала взеха участие седем от талантливите възпитанички на балет “Аксел”. Те се състезаваха в конкурсната програма с хореографиите “Черно злато” и “Луда страст”. Балерините на Адриана Мумджиева се включиха и в официалното откриване на фестивала с изпълнение на танц “Бурлеска”. Представянето на силистренските момичета предизвика голям интерес сред зрители и участници. Изпълненията на балет “Аксел” изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография, представена артистично и допълнена с ефектни сценични костюми.
Axel-momicheta
Участниците във фестивала бяха оценявани от международно жури, съставено от изявени личности в областта на музиката и танца. Критериите за оценяване бяха: подбор на репертоара, майсторство и артистичност на изпълненията, реквизит и оригинални костюми. Изпъленията на силистренската школа по модерен балет впечатлиха авторитетното жури с председател доцент Йорданка Неделчева – преподавател и диригент на Народен хор и камерни вокални групи в НУИ “Добри Христов” – гр. Варна, преподавател в Свободен университет “Черноризец Храбър” катедра ПН “Музикално и танцово изкуство”. Журито отличи представянето на балет “Аксел” с Лауреат Първа степен за групово изпълнение на “съвременни танци”, а ръководителят на балетната школа Адриана Мумджиева получи Благодарствено писмо за висок професионализъм, любов към изкуството, всеотдайна работа в представяне и утвърждаване таланта на младите хора.

Axel-Zlatnite-plaket-2


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com