Американска компания откри пристанищен и силозен терминал край Силистра, един от най-големите по българското поречие на Дунав


Тази публикация е прочетена 6011 пъти!

С официална церемония на брега на Дунав край Силистра бе открит силозен и пристанищен комплекс. Инвестицията е в размер на над 11 млн. лв. и е на американската компания АДМ (Archer Daniels Midland). Тя е сред водещите в света в производството, дистрибуцията и търговията със селскостопански продукти, а на българския пазар е от 2003 година. /На снимката – централата на компанията/
Новоизграденият силозен и пристанищен комплекс “Пристанище АДМ-Силистра” е с капацитет от 20 000 тона и е изграден с най-съвременни технологии. Ще се ползва за съхранение, контрол но качеството, претоварване и транспортиране на стоки – предимно зърнени култури от региона на Силистра и вътрешността на страната.
Новото пристанище ще обслужва няколко посоки – Констанца с кораби, както и Варна и Балчик с камиони. То ще предлага логистични услуги по вход/изход (товарене), почистване, сушене, складиране и превозване на зърнени и маслодайни култури. Клиенти ще бъдат всички търговци и износители на зърно. Стоката ще се окачествява чрез модерно и прецизно лабораторно оборудване и за пълен анализ на зърнени и маслодайни продукти. Това ще превърне терминала в най-голямото по капацитет на денонощие зърнено пристанище на българския бряг на река Дунав.
След завършване на първия етап на пристанищното съоръжение към момента са открити 6 работни места на пълно работно време. При въвеждане и на последния етап техният брой ще се увеличи на 16, предвиждат инвеститорите. Проектът се реализира с подкрепата на Община Силистра и Българската агенция за инвестиции.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com