Алтимир Адамов, депутат от ГЕРБ-Силистра: Ще поискам официални отговори от всички институции за изявленията на Стоян Мирчев, касаещи Община Алфатар

Share This:


Във връзка с изнесените факти, свързани с Община Алфатар и кмета на общината Янка Господинова от народния представител от БСП Стоян Мирчев аз ще поискам официални отговори от всички ресорни институции. Това заяви на среща с медии депутатът от ГЕРБ в 20-ти Многомандатен избирателен район /МИР/-Силистра Алтимир Адамов.
Например, в своето изявление пред медиите Стоян Мирчев посочва, че има много уволнени служители от общинската администрация в Алфатар. Аз ще поискам официален отговор дали това е така от областната инспекция по труда. Мирчев твърди, че Янка Господинова се е разпореждала с държавни имоти. Аз ще поискам официална информация от областния управител дали това е така. Мирчев твърди за избирателност при предоставянето на безплатен топъл обяд. Аз ще поискам отговор от Агенцията за социално подпомогане дали това е така. И след това ще предоставя всички официални отговори на медиите“, коментира Адамов. На въпрос дали има информация, че дъщерята на Янка Господинова е била назначена на работа в общинската администрация, което е грубо нарушение на българското законодателство, Адамов отговори: “Знам, че по този въпрос Стоян Мирчев е сезирал Комисията за установяване на конфликт на интереси и ще изчакам нейния отговор. Но искам да попитам, след като той твърди, че има и други нарушения, защо е сезирал само тази комисия, а не всички ресорни”. Адамов обеща още, че при всяко получаване на отговор на негово запитване ще свиква пресконференции по темата.
Няколко основни проблема са се откроили по време на негови приемни с жители на общините Дулово, Тутракан и Алфатар в началото на тази седмица. “В Алфатар трябва да се ремонтират няколко улици, тъй като общината не е в състояние заради ниския си бюджет и аз поех ангажимент. Друг въпрос беше за нови матраци и възглавници в местната детска градина и той бе решен”, съобщи народният представител. В Тутракан местният детски състав “Възраждане” е поискал финансова помощ за свои участия, а селскостопански работници пък са обърнали внимание, че не получават навременна информация. В Дулово много ярко е изпъкнал проблемът с острата нужда от нова детска градина, тъй като в действащата местата не достигали. “С кмета на Дулово д-р Юксел Ахмед обсъдихме възможността за строителството на нова детска градина и аз поех ангажимент този проблем да се реши”, каза в заключение Алтимир Адамов.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com