Акордеонистът Стоян Дечев отказа да учи американците, предпочита добруджанци

Share This:


Виртуозът на акордеона от Силистра Стоян Дечев, почетен гражданин на общините Силистра и Ситово и известен вече и отвъд океана съобщи, че започва набиране на кандидати за обучение или може да е художествен ръководител на самодейни училищни, читалищни и клубни фолклорни състави и формации.
Солистът на българските национални радио и телевизия отказал оферта от САЩ за ръководене на фолклорни клубове в Чикаго и Ню Йорк и предпочете добруджанските си приятели и ученици.
За няколко десетилетия вече Стоян Дечев е научил на основните фолклорни принципи в музиката стотици млади и стари самодейци от всички краища на Крайдунавска Добруджа. Няма читалище или пенсионерски клуб, където да не е стъпвал кракът му и да не са звучали хората, ръчениците или авторските му „китки”. Като се започне от автентичния или обработен фолклор, премине се през старите градски песни, възрожденската патриотична класика, туристическите и планинарски мотиви, та до европейските валсове, шансони и опери – всички тези жанрове са под „управлението” на Стоян Дечев.
Силистренци, провели с неговото участие семейни тържества, фирмени банкети и други весели поводи са готови да ги повторят, само за да чуят отново виртуозното му свирене.
Те могат да го сторят като му се обадят на телефон 0884053830 или 0878949671. Но да побързат, защото се задават зимните празници, именните дни, купоните по фирми и предприятия. Както се казва – качеството е по-високо от цената!


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com